Tipy a rady ako efektívne a vhodne vybrať šaty pre družičky

Svadobná sezóna nám už začína klopať na dvere a my sa aj v tomto článku budeme venovať šatám. Ale tentoraz nie tým svadobným. Myslíme šaty pre družičky. Ak ste aj Vy nevesta, ktorá sa rozhodla nasledovať tento milý trend a svojim blízkym priateľkám nadelila túto "družičkovskú funkciu", tak tento článok bude práve pre Vás. Pozrieme sa na minulosť tejto tradície a prejdeme si zopár tipov a rád pre správny a efektívny výber šiat pre družičky. 

História tradície družičiek
Ak si niekto myslí, že táto tradícia je novodobý výmysel, ktorý k nám prišiel z Ameriky, tak sa veľmi mýli. Zmienku o družičkách môžeme nájsť už v starovekom Ríme. Vtedy sa ich funkcia trošku líšila od tej dnešnej. Stáli po boku nevesty v rovnakých šatách s rovnakými kyticami aby zmiatli zlých duchov, ktorí mohli priniesť nešťastie do vzťahu novomanželov. 
Naše mamy a staré mamy pravdepodobne krútia hlavou nad touto tradíciou. Či chceme alebo nie, tento zvyk je opäť v kurze a aj u nás sa stáva stále populárnejším.

Aká je funkcia družičiek?
Družičky sú zväčša priateľky či rodina nevesty, s ktorou sú si veľmi blízke. Mať na svadbe družičky alebo družbou je dobrý spôsob ako zahrnúť do príprav svojich blízkych a prežívať toto krásne obdobie spoločne s nimi a prejaviť im našu náklonosť. 
Práca družičiek, ako sme spomínali, začína už počas príprav. Sú neveste nápomocné pri všetkom, čo je potrebné. Pomôcť môžu s výberom svadobných šiat, s výrobou výzdoby a základným organizovaním svadby. Taktiež by ich úlohou mala byť príprava rozlúčky so slobodou pre nevestu. Ich úloha sa nekončí ani vo svadobný deň, keď sa od rána snažia odbremeniť nevestu od väčšiny úloh. Dovoľte aby Vám Vaše družičky pomohli s občerstvením pred obradom, s usadzovaním hostí alebo s koordináciou programu. 

Výber vhodných šiat pre družičky. Ako na to?
Samozrejme je v záujme nevesty, že chce, aby jej družičky nie lenže dobre vyzerali ale dobre sa aj cítili. Preto sa Vám výber vhodných šiat môže zdať komplikovaný a potrápiť Vás môže podobne ako Váš výber svadobných šiat. Nestrácajte hlavu a pozrite sa na 4 rôzne varianty, ktoré sa Vám ponúkajú, keď hovoríme o vhodnom výbere družičkovských šiat. 

Rovnaká farba, rovnaký štýl
Mnohé nevesty chcú mať dokonale zladenú svadbu a k tomu patria aj družičky v rovnakých šatách, v tých istých farbách. Musíme uznať, že Vaše fotky budú vyzerať božsky! Ale túto variantu voľte len v tom prípade, pokiaľ Vaše družičky majú podobné typy postavy. 
K obľúbeným farbám patria jemné pastelové a taktiež aj zemité odtiene. 
Rovnaká farba, iný štýl
Tento variant je skvelý, pokiaľ chcete uľahodiť Vašim predstavám ale aj Vašim družičkám. Stanovte farbu a strih šiat nechajte na výbere Vašim družičkám. Samé si môžu vybrať, čo sa hodí k ich postave a v čom sa cítia skutočne dobre.
Rovnaký štýl, iná farba
Pre mnoho neviest je toto najobľúbenejší variant a úplne opačný, ako ten predošlý. Stačí vybrať iba strih šiat a škálu farieb, v ktorej si družičky môžu vybrať farbu, ktorá sa im páči. Necháte im voľnú ruku no zároveň mierne udáte smer, ktorým by sa mali poberať.
Iný štýl, iná farba
V prípade ak sa nevesta netrápi tým, čo budú mať jej družičky na sebe, nechá im úplne voľnú ruku. Každá môže mať na sebe akúkoľvek farbu a strih šiat, podľa jej vlastných preferencií. Avšak týmto variantom pojem "družičky" stráca na váhe, pretože ich ľudia nebudú vedieť odlíšiť od ostatných hostí. 
Zopár rád na záver
1. Poznajte svoje družičky a ich vkus
2. Rozprávajte sa, nájdite kompromis
3. Stanovte si rozpočet
4. Hlavne si to so svojimi družičkami užite

Ktorý variant by ste si Vy, ako búdúca nevesta, vybrali? Veríme, že náš článok Vás presvedčil, že mať družičky je dobrý nápad a dokážu Vám uľahčiť celý predsvadobný proces príprav a stresov. Pokiaľ si vopred zvolíte typ šiat, ich farbu a rozpočet, tak aj výber šiat pre Vaše družičky môže byť príjemným zážitkom, na ktorý budete v starobe rady spomínať. 
Podeľte sa s nami o svoje zážitky a spomienky s družičkami a zazdieľajte tento článok každej budúcej neveste a jej družičkám.